Algemene voorwaarden

Inhoud algemene voorwaarden

Welkom bij Sneakerwish, we hechten waarde aan de service die we onze klanten bieden. We vragen je de algemene voorwaarden te lezen zodat je verwachtingen overeenkomen met wat wij bieden. Sneakerwish biedt producten en diensten aan. Deze algemene voorwaarden (‘terms’) zijn van toepassing op:

 • Alle producten en/of diensten en het aankopen ervan
 • Het gebruik van de webshop
 • Bezoeken van ons bedrijfspand
 • Alle transacties, zowel digitaal/giraal als contant

Wanneer je je niet kan vinden in onze algemene voorwaarden, raden we je aan geen gebruik te maken van onze diensten.

Identiteit en gegevens van de ondernemer

Sneakerwish V.O.F. handelend onder de namen: Sneakerwish V.O.F., Sneakerwish en Sneakerwish.com

Postadres:
Geurdenhof 17, 5345 BA Oss

Emailadres:
Info@sneakerwish.com

Rekeningnummer:
NL39KNAB0255709439

KvK nummer:
67683894

BTW nummer:
857128772B01

Samenwerkingspartner

Sneakerwish biedt petten aan van onze partner Cøllect Streetwear

De identiteit van deze ondernemer:
Cøllect Streetwear, Cøllect-wear bij KvK ingeschreven als:

YourSneakerbox V.O.F.
info@yoursneakerbox.com

Kuiperstraat 25B 
2801 NR Gouda

KVK nummer: 75326019
BTW-NR: 860239330B01

Wijziging voorwaarden

Sneakerwish behoudt zich het recht om deze voorwaarden en de inhoud van haar website te wijzigen zonder voortijdige aankondiging. Wanneer je een aankoop hebt gedaan en onze algemene voorwaarden zijn tussentijds aangepast, dan zijn de voorwaarden van toepassing zoals deze waren op het moment van aankopen van producten en/of diensten. Wijziging van algemene voorwaarden geschied zonder het persoonlijk inlichten van klanten.

Assortiment

Alle producten die door Sneakerwish worden aangeboden, zijn zo volledig mogelijk en te goeder trouw beschreven. Bij sommige producten wordt gebruik gemaakt van eigen foto’s. De afbeeldingen of eigen foto’s en beschrijvingen zijn zo weergegeven dat zij een reëel beeld vormen van het door u aan te schaffen product. Bij elk product staat de originele productcode in de productomschrijving.

Sneakerwish is niet verantwoordelijk voor kleurafwijkingen van (pre-order) producten. Alle producten zijn 100% authentiek. Sneakers worden geleverd in een doos.

Ons assortiment sneakers bestaat uit nieuwe sneakers, Wish sneakers en Hybrids.

Nieuwe sneakers

Nieuwe sneakers zijn ongebruikt/niet gedragen

Wish sneakers

Wish sneakers zijn niet-nieuwe sneakers en/of herstelde sneakers.
Niet-nieuwe sneakers zijn gebruikte/gedragen sneakers. Het gaat hier om sneakers die een (korte) tijd gedragen zijn.
Herstelde sneakers zijn sneakers die zijn opgeknapt of gerepareerd. Bijvoorbeeld een sneaker met een nieuwe zool (een ‘soleswap’) of een zool die opnieuw geverfd is (repaint).
Om een indruk te geven van de staat van een Wish sneaker gebruiken wij eigen foto’s. Aan de hand van foto’s van de zolen kun je de staat van de sneakers nagaan.

Hybrids

Een hybrid is een sneaker met onderdelen van verschillende modellen. Zoals het model ‘Nike air max 97’ met de zool van een ‘Nike air max 1’.  Deze zijn op aanvraag te verkrijgen, neem contact op voor informatie en mogelijkheden.

Prijzen

De prijzen op onze website zijn totaalprijzen. Dat wil zeggen prijzen inclusief 21% BTW of inclusief BTW conform de marge regeling. Onze marge BTW valt onder de margeregeling van collectors artikelen en tweedehands goederen.

Verzending bieden we gratis aan. Voor ophalen kunt u een kortingscode ter waarde van €5,00 toepassen. Wij accepteren geen bestellingen waarin gekozen word voor verzending en waarbij de kortingscode wordt toegepast.

Beschikbaarheid

Alle producten worden aangeboden tot uitputting van de voorraad. Indien wij na een bestelling constateren dat een product niet voorradig is informeren wij je zo snel mogelijk.

Sneakerwish kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade, die zou kunnen voortkomen uit het tijdelijk dan wel definitief niet voorradig zijn van een artikel.

Betaling

De klant dient de verschuldigde bedragen als gevolg van aankopen in de webshop en/of aankopen in het bedrijfspand van Sneakerwish te voldoen door middel van de daarvoor ter beschikking gestelde betaalmethoden. Tenzij anders overeen gekomen met de klant.

Bij annulering van de bestelling of een terugvordering als gevolg van geretourneerde producten wordt uw betaling teruggevorderd via dezelfde methode waarmee de betaling heeft plaatsgevonden tenzij anders overeen wordt gekomen met de klant.

Pre-order Producten

Op verzoek verwerven wij producten die enkel aan de aanvragende klant worden verkocht. Om een pre-order bestelling te doen zal Sneakerwish dit product beschikbaar maken in haar webshop. Omdat het gaat om een product op aanvraag is deze enkel voor jou beschikbaar. Om te waarborgen dat de aankoop alleen door jou kan worden gedaan is het product beschermt met een wachtwoord.

Bij pre-order producten zijn de volgende condities van toepassing bovenop de algemene voorwaarden:

 • Een pre-order product wordt door Sneakerwish besteld wanneer deze is door de klant is aanbetaald;
 • Sneakerwish is niet verantwoordelijk voor de exacte lever datum van een pre-order product. Wij zijn afhankelijk van de levertijd van onze leveranciers en daardoor is de levertijd van product aan de klant langer. Wanneer het product door ons ontvangen is is de normale levertijd van toepassing.
 • Wanneer levering aan Sneakerwish geannuleerd wordt door de leverancier vervalt de pre-order. Sneakerwish betaalt het aankoopbedrag terug volgens de weg beschreven onder ‘Betaling’.

Diensten

Sneakerwish biedt diensten aan zoals repainting (opnieuw verven), kleine vormen van customizing (aanpassen kleurstelling door verven) en soleswapping (vervangen van zolen). De prijzen van deze diensten staan vermeld op de website en in ons bedrijfspand.

Sneakerwish neemt de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht bij alle acties rondom onze dienstverlening. Hiermee bedoelen we:

 • Het in ontvangst nemen van producten
 • Het uitvoeren van diensten
 • Het beoordelen van aanvragen tot verlening van diensten.

Staat eigen producten

Voor het repainten, customizen en/of soleswappen kan je een eigen sneaker indienen. Wanneer deze sneaker nieuw is kan deze zonder (voor)beoordeling worden overgedragen aan Sneakerwish. Wanneer deze niet nieuw is adviseren we je contact op te nemen met ons om ons te laten checken of de staat van de sneaker goed genoeg is voor de gevraagde diensten.

Overdracht eigen producten

Voor het aandragen van een eigen sneaker dien je te kiezen voor verzending of afgeven van je producten. Afgeven bij ons bedrijfspand kan op afspraak. Voor terugkeer van je producten gelden dezelfde opties. Wanneer je kiest voor verzending zijn de voorwaarden die onder ‘Levering en levertijd’ worden benoemd van toepassing.

Termijn uitvoering diensten

Sneakerwish voert aangevraagde diensten binnen 42 dagen uit. Bij het aanleveren van een product door de klant voor een dienst gaat de uitvoertermijn in vanaf het moment dat het product bij Sneakerwish in ontvangst is genomen.

Wanneer wij denken dat een uitvoeringstermijn van 42 dagen onvoldoende is, zal dit vooraf met je besproken worden. De opdracht wordt enkel afgesproken wanneer de klant en Sneakerwish een termijn schriftelijk zijn overeen gekomen.

Wanneer de dienst uitgevoerd is maakt Sneakerwish dit kenbaar aan de klant. Overdracht van product naar klant vind plaats op de wijze zoals vooraf besproken.

Recht tot annulering bestelling door Sneakerwish

Wij behouden ons het recht om een bestelling te annuleren zonder verantwoordelijk te zijn voor kosten en schade in de volgende situaties:

 • Wij hebben geen (aan)betaling ontvangen of er is iets misgegaan bij een gekozen betaalmethode
 • Het product is niet meer op voorraad

Levering en levertijd

Als plaats van levering geldt het adres dat de klant aan Sneakerwish kenbaar heeft gemaakt. De klant heeft de optie om in het bestelproces te kiezen voor afhalen. De plaats van levering is dan ons bedrijfspand.

Alle petten van Cøllect Streetwear die worden aangeboden via Sneakerwish worden direct vanuit Cøllect Streetwear naar de klant gestuurd. Bij het bestellen van een pet ga je akkoord met het delen van alle gegevens die je opgeeft met Cøllect Streetwear voor het versturen van het product. Cøllect Streetwear verzendt producten via koeriersbedrijf PostNL.

Bij aankopen via verzending is er sprake van een levertijd. De levertijd geeft de periode weer van het moment van bestellen tot het moment van levering.

De tijd waarin Sneakerwish het product afgeeft bij een servicepunt duurt maximaal 7 dagen. Binnen Nederland verzenden wij alle sneakers met koeriersbedrijf DHL. Onder normale omstandigheden levert DHL het pakket binnen 1 tot 5 dagen af. De geschatte totale levertijd bedraagt maximaal 12 dagen.

Transport

Van transport is enkel sprake als de klant kiest voor verzending bij onze service. Dit omvat zowel aangekochte producten als producten van klanten waarbij Sneakerwish (op aanvraag) reparaties, herstel of aanpassingen op heeft uitgevoerd.

Wij pakken de bestelde artikelen in en zetten deze klaar voor de koerier. Je ontvangt de traceercode zodra deze via de koerier is aangemaakt. De traceercode ontvangt je via email van de koerier of Sneakerwish. Via de website van de vervoerder is zichtbaar waar in het verzendproces het pakket zich bevind.

Je bent bij het bestellen verantwoordelijk voor het doorgeven van een juist adres. Er kunnen geen rechten ontleend worden aan bestellingen die niet aankomen door een foutief opgegeven adres.

Herroepingsrecht

Na een aankoop van nieuwe sneakers heb je het recht om deze te annuleren. Hiervoor laat je Sneakerwish schriftelijk weten dat je de bestelling annuleert, dit kan tot 14 dagen na ontvangst. Na schriftelijke annulering draag je zorg om het product te retourneren binnen 14 dagen. Dit kan zowel door de producten te brengen als door ze op te sturen.

Alle voorwaarden betreffende het herroepingsrecht waarbij men producten terugbrengt zonder gebruik van verzending zijn hetzelfde als retoursturen met verzending.  

De kosten voor verzending van de geretourneerde producten van jou thuis naar Sneakerwish zijn voor eigen rekening. Je draagt zelf het risico voor het opsturen van producten naar Sneakerwish. We adviseren je dan ook je producten aangetekend en verzekerd te verzenden.

Indien je gebruik maakt van je herroepingsrecht, stuur je het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan Sneakerwish. Om gebruik te maken van dit recht kunt je contact met ons opnemen via info@sneakerwish.com. Op onze website staat meer informatie over retourneren en het retourformulier. Wij storten het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van de producten terug mits het product reeds in goede orde en compleet retour ontvangen is.

Bij een retourzending van een of meerdere producent in dezelfde staat en compleetheid zoals deze is ontvangen krijg je het volledige orderbedrag gecrediteerd.

Het passen en/of aandoen van sneakers om na te gaan of de maat juist is is vanzelfsprekend mogelijk. We vragen je met klem om sneakers altijd te passen op een schone binnen-vloer. Wanneer je past op een gehavende grond of op een vieze vloer kan de sneaker beschadigd raken of vies worden.

Wij storten geen geld terug als producten niet in originele staat verkeren, volledig zijn (dus inclusief eventuele accessoires) en in oorspronkelijke verpakking bij ons terugkeren.

Het herroepingsrecht is niet van toepassing op producten die volgens specificaties van de klant gemaakt zijn. Het gaat hier om producten die worden vervaardig op basis van een individuele keuze of beslissing van de afnemer. Bij deze producten wordt voor aankoop kenbaar gemaakt dat retourneren niet mogelijk is. De verkoop is na succesvolle betaling definitief.

Voor het retourneren van de petten van Cøllect Streetwear verzoeken we je een berichtje te sturen naar onze partner Cøllect Streetwear. Het is emailadres is: info@yoursneakerbox.com.

Garantie

Volgens wettelijke garantie heeft u recht op een goed product. Als een product niet deugt heeft u recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van uw geld. Er is geen wettelijke garantietermijn in Nederland. Dit is omdat het ene product langer mee gaat dan het andere.

Wanneer het probleem van het product te wijten is aan de consument dan vervalt het recht op gratis reparatie, een nieuw product of teruggave van het aankoopbedrag. Bij normaal gebruik kan er slijtage ontstaan, dan vervalt ook het recht op bovenstaande rechten.

Wanneer u een product hebt dat ondeugdelijk (incompleet/beschadigd/kapot/niet goed werkend) is vragen we je contact met ons op te nemen via email of whatsapp en om foto’s van het product mee te zenden. Wanneer wij aan de hand van foto’s het probleem niet vast kunnen stellen verzoeken we je het product op te sturen of om ons te bezoeken. Om te bepalen of je recht hebt op garantie wordt de staat van het product gecheckt in zijn geheel. Daarnaast is de tijd dat je het product bezit van belang.

Onze Wish sneakers bestaan uit gedragen/tweedehands sneakers. Voor deze productgroep is het niet mogelijk vast te stellen waar of wanneer het product oorspronkelijk is gekocht. Op basis daarvan kan er geen beroep worden gedaan op garantie. Bovendien gaat het om tweedehands sneakers, deze hebben een eerdere eigenaar gehad en er kan op geen enkele manier worden bewezen dat deze op een gangbare manier gebruikt zijn. We verkopen deze producten uiteraard ter goeder trouw alleen bieden geen garantie. Dragen van een Wish sneaker is op eigen risico.

Bij het maken van een hybrid worden de bovenkant en de onderkant van een sneaker gescheiden. Dit is in beginsel niet het doel van de producten. Omdat bij het scheiden van boven- en onderkanten geen sprake is van ‘normaal gebruik’ van het product is er op geen enkele hybrid garantie van toepassing.

Onze diensten worden met de grootst mogelijke zorgvuldigheid uitgevoerd. Ook hier is uiteraard garantie van toepassing wanneer er geen sprake is van normale slijtage. Bij het verven van (delen van) een sneaker dien je rekening te houden met het kunnen ontstaan van scheurtjes en barsten in de geverfde delen. Dit is normale slijtage die ontstaat bij geverfde delen wanneer je je schoenen draagt.  

Wanneer je recht hebt op garantie en er een gratis reparatie wordt aangeboden ben je zelf verantwoordelijk voor het overdragen van je product aan ons. Wanneer je kiest voor verzenden zijn de kosten voor eigen rekening. Houd er ook rekening mee dat je zelf de kosten betaalt voor het terug sturen van je product.

Voor garantie op de petten van Cøllect Streetwear verzoeken we je een berichtje te sturen naar onze partner Cøllect Streetwear. Het is emailadres is: info@yoursneakerbox.com.

Aansprakelijkheid

Sneakerwish is alleen aansprakelijk wanneer wij duidelijke nalatigheid begaan of onzorgvuldig handelen naar onze klanten toe. Ondanks dat de inhoud van onze webshop en correspondentie met uiterste zorg is samengesteld, zijn wij niet verantwoordelijk voor onjuistheden, onvolledigheden of eventuele directe en/of indirecte gevolgen op basis van de door ons verstrekte informatie.

Geschillen

Heb je een vervelende ervaring met onze website, bestelling of klantenservice gehad? Mail je ervaring naar info@sneakerwish.nl. Wij bespreken deze klachten intern en geven hier een terugkoppeling op binnen 5 werkdagen. Wij proberen je zo goed mogelijk te helpen of tegemoet te komen waar dat mogelijk is.